Wat is een e-visum?

E-visum is de online variant van een normale visum. Een visum heeft u als Nederlandse of Belgische ingezetene nodig voor toetreden tot Turkije.
Deze visum is alleen geldig voor bezoeken met als doel toerisme, werk en educatie. Voor bezoeken naar Turkije buiten deze genoemde doelen dient u contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Turkse consulaat.

Wat heb ik nodig voor een e-visum aanvraag?

U hebt een reisdocument nodig dat geldig is voor ten minste 6 maanden vanaf de datum waarop u van plan bent om Turkije binnen te reizen. Afhankelijk van uw nationaliteit, kunnen er aanvullende eisen worden gesteld. U wordt op de hoogte gesteld van deze eisen nadat u land, reisdocument en reisgegevens hebt geselecteerd.

Wat zijn de voordelen van een e-Visum?

Een e-Visum is via internet overal verkrijgbaar en bespaart u dus tijd. U hoeft geen visum aan te vragen bij Turkse missies of in de (lucht)haven bij binnenkomst in Turkije.

Wie komen er in aanmerking voor een e-Visum?

Burger van o.a. Nederland en België komen in aanmerking voor een e-Visum.

Moet ik op de exacte datum naar Turkije, die ik tijdens mijn aanvraag heb aangegeven?

Nee, de geldigheidsduur van het e-Visum begint vanaf de datum van aanvraag . U kunt Turkije intreden op elk tijdstip binnen die periode.

Moet ik een apart e-Visum aanvragen voor mijn reisgenoten?

Ja. Iedere reiziger moet een eigen e-Visum aanvragen.

Kan ik mijn geld terugkrijgen als ik geen gebruik maak van het e-Visum?

Nee, u kunt geen geld terugkrijgen voor niet gebruikte e-Visum.

Kan ik een 'multiple entry' e-Visum aanvragen?

Ja, als burger van o.a. Nederland en België kunt u een ‘multiple entry’ e-visum aanvragen.

Kan ik met elke luchtvaartmaatschappij naar Turkije vliegen?

Burgers van o.a. Nederland en België kunnen met elk gewenste luchtvaartmaatschappij naar Turkije vliegen.

Ik zou graag langer in Turkije willen blijven dan het e-Visum toelaat. Wat moet ik doen?

Wilt u langer in Turkije verblijven dan dat het e-Visum toelaat, dan moet u bij de lokale politie in Turkije een verblijfsvergunning aanvragen.

Let op, het e-Visum wordt slechts verleend voor toeristische- en handelsdoeleinden. Aanvragen voor andere soorten visa (werkvisum, studentenvisum, etc.) moet u bij het Turkse consulaat in Nederland alsen.

Als u langer in Turkije blijft dan het e-Visum toelaat, kan er worden overgegaan tot het opleggen van een boete, uitzetting of een toegangsverbod tot het land.

Is het veilig om creditcard betalingen te verrichten op de webpagina voor een e-Visum?

Onze website handhaaft strenge veiligheidsnormen. Wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele schade die kan voortvloeien uit beveiligingsproblemen van de bank, uw computer of internetverbinding.

Ik heb mijn aanvraag voltooid. Wanneer krijg ik het e-Visum?

U ontvangt uiterlijk binnen 24 uur een reactie. 90% van de aanvragen worden binnen 1 uur afgehandeld en heeft u meteen een visum in uw mailbox.

Wordt het bedrag teruggestort als mijn e-Visum aanvraag geweigerd wordt?

De kosten voor een e-Visum worden alleen in rekening gebracht als het e-Visum is toegekend.

Hoeveel dagen voor vertrek naar Turkije kan ik een aanvraag indienen?

U kunt op elk gewenst moment een aanvraag voor e-Visum indienen. Wij adviseren u echter om uw e-Visum tenminste 48 uur voor vertrek aan te vragen.

Ik wil een e-Visum aanvraag indienen. Kan ik dit bij de douane doen?

Ja, als burger van o.a. Nederland of België kunt u een visum aanvragen bij aankomst. Gelieve de website van het ministerie (www.mfa.gov.tr​​) te bezoeken voor meer informatie over deze vereisten.

Ik heb geen creditcard of bankpas. Kan ik ook op een andere manier betalen voor een e-Visum?

Ja, via Turkijevisa.com kunt u ook uw visum met ideal of een andere betaalwijze betalen.

Accordion Panel

Vul uw tweede naam direct na uw naam in in het “(Naam)” gedeelte met een spatie tussen de twee namen.

Ik wil op mijn betalingsbewijs een ander adres dan op mijn e-Visum aanvraag. Is dat mogelijk?

Nee.
Het adres op het betalingsbewijs wordt automatisch overgenomen van het e-Visum.

Heb ik een e-Visum nodig als ik met een cruiseschip op vakantie ga?

Volgens de vreemdelingenwet en internationale bescherming, die op 11 april 2014 in werking is getreden, zijn buitenlanders die aankomen in zeehavens vrijgesteld van de visumplicht, op voorwaarde dat hun verblijf niet langer dan 72 uur duurt. Zij kunnen de havenstad of nabijgelegen provincies voor toeristische doeleinden bezichtigen.

Mijn kind staat ingeschreven in mijn paspoort. Moet ik voor mijn kind een apart e-Visum aanvragen?

Ja. Uw paspoortgegevens zijn dan tevens de gegevens van het kind.

Wat zijn de vereisten voor een geldig bewijsstuk (visum of verblijfsvergunning van Schengen- of Verenigde Staten, Engeland en Ierland)?

De enige vereiste voor een visum / verblijfsvergunning is de geldigheidsduur. Gebruikte of ongebruikte ‘single-entry’ visa worden aanvaard zolang de geldigheidsduur klopt. Houd er rekening mee dat e-Visum van andere landen niet worden geaccepteerd als bewijsstuk.

Hoeveel kost een e-Visum?

De kosten voor een e-Visum verschillen en zijn afhankelijk van uw nationaliteit en het soort reisdocument. Een visum via Turkijevisa.com kost 24,95 EUR.

Hoe lang is mijn e-Visum geldig?

De geldigheidsduur van een e-Visum is afhankelijk van het land van herkomst en van het reisdocument. Op de visum staat de geldigheidsduur vermeld.

Heb ik ook een visum nodig als ik de luchthaven niet verlaat?

Nee. Als u de luchthaven niet verlaat, hebt u geen visum nodig.